-30%
, , ,

Nanni Vigano félkemény matrac


 

 

39,900 Ft74,900 Ft

 

Nanni Vigano félkemény matrac

A Nanni Vigano matrac 16 cm magassággal rendelkező, félkemény hideghab matrac. A matrac speciálisan kialakított 7 ergonómiai lett kialakítva. A matrac magon kialakított csatornák segítik a levegő áramlását, ezzel elősegítik a matrac tökéletes szellőzését. A Vigano matrac teljesen ortopédikus, mely a mag kiképzésnek köszönhető. Az ortopédikus kialakítás miatt tökéletesen alátámasztja az egész testet alvás közben. A Nanni Vigano matrac levehető, valamint 60 fokon mosógépben mosható AloeVera kiképzéssel készült huzattal rendelkezik, ami kiemelten pozitív hatású a bőrre. A gyártó 3 év garanciát vállal a matracra rendeltetésszerű használat mellett. A Vigano matrac oldalanként 120 kg-ig terhelhető. Vákuumcsomagolásban érkezik.

MI AZ A HIDEGHAB? MIÉRT JÓ A HIDEGHAB MATRAC? SZIVACS MATRAC VAGY HIDEGHAB MATRAC?

A hideghab egy nagy rugalmasságú, rendkívül jó alaktartó képességekkel bíró poliuretán hab. Összehasonlítva a szivaccsal, a hideghab minden szempontból felülmúlja tulajdonságaival az eddig használt hagyományos szivacsot. A hideg habok előnye a nyitott cellaszerkezet, amitől sokkal jobb alátámasztást nyújt alvás közben.

A nyitott cellaszerkezetnek köszönhetően az ágybetétünk jobban fog szellőzni és tartósságban is kiemelkedőbb lesz a szivacs matracoknál. A hideghab többféle keménységben is gyártható, ezért nem csak azok élvezhetik az előnyét, akik kemény matrac pártiak. Allergiásoknak kiváló választás egy hideghab matrac, mivel teljesen antiallergén és a házi poratkák sem fognak megtelepedni a matrac belsejébe.

A hideghaboknak számtalan fajtája van, ide sorolandó a memory hab (más néven: memory foam matracok, memória hab matracok) matracok is, illetve a speciális HR hab matracok is.

Összesítve a hideghab matracok komfortosabbak, jobb az átszellőző képességük és jóval hosszabb élettartalmuk, mint a hagyományos szivacs matracok.

A hideghaboknál nem elhanyagolható a hab sűrűsége sem. Minél sűrűbb az anyag annál tartósabb is lesz. Az olcsó matracokban a hideghab kisebb sűrűségű, vagy esetleg nem is hideghab van az ágybetétben. Célszerű 30-35 kg/ m3 sűrűségű hideghab matracot választani a mindennapi alváshoz. A 25 kg/m3 alatti sűrűségű hab matracok gyerek, ifjúsági vagy vendégágyba ajánlottak, hogy élettartamban megfelelő legyen, és ne feküdjük ki pár év alatt az ágybetétünket.

Mi az a vákuummatrac?

Akkor nevezzük a matracot vákuum matracnak, amikor összetekerve érkeznek. Ez azt jelenti, hogy gyártásnál egy több tonnás présgépbe bekerül az elkészített matrac a fóliával, ahol a levegőt kipréselik belőle, de a csomagolásnak a két végén még nem zárják le, így a levegő szabadon tud távozni a matrac csomagolásából.  Ezután egy másik gép összetekeri a kipréselt matracot. Vagyis a vákuum matrac egy speciális csomagolási technikával becsomagolt matracok gyűjtőneve.

Általában csak a hab matrac, hideghab matrac, memória hab matrac vagy más néven emlékező hab matracokat lehet vákuum csomagolni. A rugós ágybetétet, matracokat nem lehet, mivel a rugótest eltörne a hajlítás és feltekerés miatt. 1-2 ágy matrac gyártó létezik, ahol a zsákrugós matrac, matracok vákuum csomagolva érkeznek.

A kókusz matrac szintén nem vákuum csomagolva érkezik, mivel a kókusz ilyen mértékű hajlításnál eltörne. Eredetileg ezt a csomagolási módot azért találták ki a matracoknál, hogy a szállítás könnyebb legyen, mind a vásárlónak, mind a gyártónak. A kínai matrac gyártóknál a bonell rugós matrac is vákuumcsomagolással gyártják. Ezek a matracok nincsenek összetekerve. A matrac csak összepréselik, és egy lapban szállítják. Ezáltal a bonellrugós matrac, nem fog összetörni a tekerés alatt, viszont a matracok könnyebb szállíthatók. Matrac vásárlásnál viszont ne legyen elsődleges szempont, hogy a matrac vákuum csomagolva érkezik. Olyan matrac mellett döntsünk, ami kényelmes. A matracom matrac webáruházban több tucat vákuum csomagolt matracok közül válogathatunk.

Matrac típusok

, , ,

Matrac méretek:

,

Matrac magasság

Matrachuzat anyaga

Huzat moshatóság

Zónák száma

Garancia

Komfort

Felső Komfortréteg

Gyártó

Származási hely

Egyedi méret

suly-korlat

2698

Szállítási idő

Eddig 0 értékelés alapján

0.0 pont
0
0
0
0
0

Értékeld a terméket

 1. Lőrincz Linda

  Üdv! Ez a matrac milyen sűrűségű habból készült?

  Lőrincz Linda

  • matracom webáruház

   Kedves Lőrincz Linda!

   A Vigano matrac 14 cm 26 kg/m3 HD HQ PU flexy foam habból áll.

   Üdvözlettel:
   Weisz Péter

   matracom webáruház

KOSARAM

close