Ajándékok

Ajándékok matracvásárláskor!

Ingyenes szállítás

A megrendelt termékeket ingyenesen kiszállítjuk az ország területén bárhova. Legyen az Debrecen, Szolnok, Veszprém vagy egy kis falu a ország határnál a matracokat kiszállítjuk 0 Ft-ért.

Szállítási feltételek:

  • 15 ezer fölötti vásárlás, és minden matrac esetén a kiszállítás ingyenes
  • amennyiben nem éri el a 15 ezer forintot, abban az esettben egy minimállis kiszállítási díjat számolunk fel ennek a díja 1500 forint.

Ajándék párna

Matracvásárlás esetén minden matrac mellé 1 ajándék Korall Classic Memória párnát adunk ajándékba. Minden olyan termék mellett, ahol a termék képnél szerepel az ajándékpárna ikon, ott postai úton kiküldjük a párnát ingyenesen.

AJÁNDÉK Kézzel Hímzett Kalocsai mintás borkötény

Amennyiben 80 ezer forint fölött vásárolsz nálunk és a teljes vételárat előre utalod, akkor ajándékba adunk egy egyedi kézzel készített kalocsai mintás borkötényt és a hozzá tartozó 6 db pohár alátétet. A kalocsai mintás borkötény értéke 3000 Ft. A borkötényt kézzel hímezték és több napnyi hosszú munka áll mögötte.

A kalocsai hímzés története

A kalocsai szállások női lakossága bérmunkában varrta a hímeket már a 19. század végén is. Főleg a környező vidék városai és a nagyobb települések igényesebb úri-polgári háztartásai számára készítették a fehér hímzéseket. Kezdetekben úgynevezett “kalocsai ütőfá”-val nyomták elő a motívumok körvonalait a vászonra. A kalocsai előnyomda 1860 körül nyílt meg Kalocsán. Természetesen a bérmunka időszak kezdete előtt is hímezték e vidék asszonyai, leányai a saját holmijukat is. Később a hímzőasszonyok, leányok maguk rajzolják elő a mintákat az alapanyagon, amely az iparosodás után már egyre inkább finomabb gyolcs, pamut a korábbi vászon helyett. Az 1890-es évek után egyre gyakrabban előfordult, hogy a kezdetben lyukhímzéssel kivarrt motívumokat teljesen betöltik laposöltéssel. 1912-ben nyílt meg a nagyatádi fonalgyár, ahonnan már színtartó fonalat tudtak beszerezni a kalocsai hímzéshez. A színtartó fonalak elterjedésével a kalocsai hímzés az első világháború után kezd színesedni. A varrógép elterjedésével a 20. században sajátos iparág alakult ki ezen a vidéken: a kalocsai gépi hímzés, amely “riseliős” néven terjedt el. A riseliős hímzés csipkeszerűen áttört felületet ad.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SHOPPING CART

close