Elállási jog

Elállási jog

A 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet alapján az ügyfél (Fogyasztó: olyan személy, aki a szerződés megkötése és teljesítése során nem saját kereskedelmi vagy egyéb üzleti tevékenysége keretében jár el, tehát olyan természetes vagy jogi személy, aki árut vásárol vagy szolgáltatást vesz igénybe e termékek vagy szolgáltatások vállalkozás céljától eltérő célra történő felhasználására) jogosult írásban elállni a szerződéstől az áru átvételétől számított 14 napon belül.

Az elállási határidő a termék átvételekor, illetve szolgáltatásnál a szerződéskötéskor kezdődik.
Írásban történő elállás esetén elég csak az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 munkanapon belül
Elállás esetén a szolgáltató legkésőbb 30 napon belül fizeti vissza a fogyasztó által kifizetett összeget.

Abban az esetben, amennyiben a terméken található védőfólia sértetlen, az elállás esetén a fogyasztót kizárólag a termék visszaszállítási költsége terheli.

A 2011/83 irányelv 14. cikke (2) bekezdésének megfelelően, a fogyasztó felelősséggel tartozik az áru minden olyan értékcsökkenéséért, amely az árunak a jellege, tulajdonságai és működése megállapításához szükségestől eltérő kezelés miatt következett be, anélkül, hogy elvesztené az elállási jogát szolgáltató követelheti a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kár megtérítését. Mindezek alapján felhívjuk a figyelmet arra, hogy amennyiben a terméken található védőfólia sérült, kibontott, kicsomagolt az elállás esetén a termék árának 50%-át a Matracom Group Kft értékcsökkenés jogcímen jogosult felszámítani a vevő terhére, mivel ezen esetekben a termékek szakszerű mélytisztítása, illetve szakszerű újracsomagolása szükséges és a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapítása a védőfólia sértetlenül hagyásával is megvalósítható.

Kérjük legyen arra kifejezett figyelemmel, hogy a vevő által utánvéttel visszaküldött árut a Matracom Group Kft nem veszi át, tekintettel arra, hogy a visszaküldés költségei a vevőt terhelik.

  • A vonatkozó kormányrendelet értelmében a végfelhasználó-fogyasztó nem léphet vissza az alábbi célú szerződésektől:

olyan áruk vagy szolgáltatások szállítása, amelyek ára a pénzpiaci ingadozásoktól függ, így ennek alakulására az eladó, azaz a Matracom Group Kft nincs befolyással
az ügyfél kérésére egyedileg kialakított, személyére szabott áruk, vonatkozásában.

Tájékoztatjuk a vásárlókat, hogy standard mértetnek a termékeink közül az alábbiak minősülnek:

Matracok fedőmatracok, matracvédők esetében: 80×200 cm, 90×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, 180×200 cm

Párnák esetében: 40×50 cm, 50×70 cm, 70×90 cm

Paplanok esetében: 140×200 cm, 200×220 cm

Minden ettől eltérő méretezés a fogyasztó egyedi megrendelésének minősül, mely termék gyártását egyedileg rendeli meg a vevő kívánsága alapján a Matracom Group Kft, így az egyedi méretezésű termékek vonatkozásában a fogyasztó nem gyakorolhatja elállási jogát a termék kibontásától függetlenül.

1.6. Az ügyfél nem jogosult a szerződéstől elállni amennyiben a megrendelés a szokásostól eltérő, nagy mennyiségben történt.

1.7. A Matracom Group Kft fenntartja magának a szerződéstől való elállási jogát arra az esetre, ha az árakat vagy a termékeket érintően, az internetes áruházban szereplő leírás nyilvánvaló elírást, vagy nyomdahibát tartalmaz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SHOPPING CART

close