,

Ted Favourite Nova zsákrugós memory matrac


90,600 Ft204,800 Ft

Ted Favourite Nova zsákrugós memory matrac

A Ted Favourite Nova zsákrugós memory matrac 20 cm magassággal rendelkező tökéletes formakövető memóriahabos zsákrugós matrac. A Favourite Nova matrac félkemény komfortal rendelkező multizónás matrac. Négyzetméterenként több, mint 400 darab zsákrugó, valamint a huzatba steppelt memóriahab réteg segíti a tökéletes formakövető képességet. A zsákrugók egymástól függetlenül reagálnak minden mozgásra, anélkül, hogy a rezgéseket átvinnék a matrac másik oldalára. A Ted Favourite Nova matrac fix élvarrott bambuszszálas huzattal rendelkezik, ami kiemelkedően puha tapintású. Ezzel a puha tapintással maximális kényelmet biztosít a testnek. A Nova matrac személyenként 120 kg-ig terhelhető. A személyenként 120 kg terhelés mellett rendeltetés szerű használatnál a gyártó 10 év garanciát vállal a Ted Favourite Nova matracra.

A TED Favourite Nova multi pocket táskarugós matrac praktikus és kényelmes – ennek a matrac kategóriának a legkelendőbb modelje , a németországi független LGA laboratórium 100 ponttal tüntette ki a minőségét. Négyzetméterenként több mint 500 egymástól független multipocket tipusu rugó reagál minden mozgásra , anélkül hogy átvinné azt a szomszédos pontokra. A kiváló minőségű TED Balance textiliával bélelt , memoria réteg antisztatikus kezeléssel , maximális kényelmet és puhaságot nyújt a testnek .

Összetétel:

-multipocket típusú rugókészlet
-poliuretán habszivacs
-kiváló minőségő TED balance textilia antisztatikus kezeléssel(2.9% BAMBOO/26.4%COT/70.7%PES)
-memória habszivacs
-poliészter szálak
-nem szőt textilia
Maximum súlykorlát: 120 kg
Matracmagasság: 20 cm Matracainknál a méret tűréshatár: +-1 cm!
Garancia: 10 év

  • Méret:   90x200x20 cm
  • Méret: 140x200x20 cm
  • Méret: 160x200x20 cm
  • Méret: 180x200x20 cm

Matracaink a feltüntetett méreteken kívüli, egyedi méretekben is kérhetőek!

 

 

Mi az a zsákrugó?

Mára igen elterjedtek lett a zsákrugós matrac, matracok. De mi is az a zsákrugó? És miért jó a zsákrugós matrac?

A zsákrugó vagy más néven táskarugó vagy tasakrugó a bonnel rugóhoz hasonlóan, már több, mint 100 éves technológia, viszont a bonellrugó után jelent meg. A zsákrugó előnye, hogy mindegyik rugó egy tasakban van és a rugók csak a mellette lévővel vannak összekötve. Viszont itt nem az acélrugókat kötötték össze, hanem a zsákokat varrták össze, amiben a rugó van. Ennek a megoldásnak az előnye a pontelasztikusság, a rugók egymástól független mozgása. Ez azt eredményezi, hogy a test sokkal jobb alátámasztást fog kapni, jobban leköveti azt. A táskarugós, vagy zsákrugós matracok zónázhatósága is jobban megoldható, így ezek a matracok gyakran 5 és 7 ergonómiai zónát is kapnak. A zsákrugós matracok rugók száma is több, mint a bonell rugós matracokéban. Vagyis elmondhatjuk, hogy a zsákrugós matracok korunk legfejlettebb rugós matracai, mint forma lekövetés, mint rugók száma miatt. A zsákrugós matracoknál jelentősen csökken a matrac áthullámzása, amit megismerhettünk matracok bonell rugós változatánál.

Mi az a memóriahab?

A memory hab, vagy másképpen memory foam, emlékező hab, memori hab a hideghabnak az egyik viszkoelasztikus változata. A memória habot a NASA fejlesztette ki, hogy belerakja az űrrepülőgépeibe, hogy csökkentse a pilótákra mért G hatást. A későbbiekben kiadta kereskedelmi forgalomba és így került bele a matracokba.

Először ezt a habot Tempur-Pedic, a mai nevén Tempur kezdte el forgalmazni. A memory habnak a legnagyobb előnye, a tökéletes formakövetés. Mivel hőre lágyuló anyagról van szó, ezért milliméter pontosan képes a testünk helyzetét lekövetni. Persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy egyszer leköveti, és úgy marad az ágymatrac, hanem folyamatosan követi le a testhelyzetünket, ahogy forgunk éjszaka. A memory foam ágybetétek, matracok legfőképpen ízületi fájdalmakban, gerinc problémákkal vagy vérkeringési fájdalmakban szenvedő embereknek ajánlják, persze nem csak nekik. A memori hab egy nagy sűrűségű hideghab, amit olyan adalékanyagokkal kevertek, ami hőre lágyuló.

Az egyetlen hátránya a memory hab ágybetéteknek a felmelegedési hajlam. Mivel ezek a habok nagy sűrűségűek ezét hamarabb felmelegszenek és tartják a hőt. Ezt több féleképpen megoldották, van, hogy alapanyag szintem biztosították a jobb átszellőzést vagy, hogy zónázzák és légcsatornákat képeznek a habban a jobb átszellőzés miatt, és van, hogy egy másik alapanyaggal javítják a matrac átszellőzését, például kókusszal vagy bambusszal.

A matracokban mindenképpen függ, hogy milyen vastag a memória hab réteg. Abban az esetben, ha a hideghab tartóhab fölé egy 2 cm memory foam habot rakunk, akkor nem biztos, hogy élvezhetjük a memória hab matrac minden előnyét, inkább puhító hatása lesz. A megfelelő vastagság a memoryhab matracok, ágybetétek 4 cm-től kezdődnek. A memory hab matrac többféle sűrűségű és keménységű lehet. Sokan azt gondolják, hogy a kemény matrac tartósabb lesz, mint a puha matrac. Ez nem feltétlenül igaz. A legdrágább matrac puha, és minőségben az egyik legjobb matrac a piacon. Viszont a piacon a memory hab matracok puhábbak, lágyabb hatást keltenek. Van egy két memória hab matrac, ami igen keményre csináltak, azért, hogy minden igényt kielégítsenek.

A memory foam matrac többféle elnevezést kapott. Ismerheted úgy is, hogy memória hab matrac, emlékező hab matrac, memory hab matracként is.

A Tempur az első memory hab matrac forgalmazó

Matrac típusok

, , , ,

Matrac méretek:

, , , , , , ,

Matrac magasság

Matrachuzat anyaga

Huzat moshatóság

Rugók száma

Zónák száma

Komfort

Felső Komfortréteg

Garancia

Gyártó

Származási hely

suly-korlat

2698

Szállítási idő

Matrac típusok

, , , ,

Matrac méretek:

, , , , , , ,

Matrac magasság

Matrachuzat anyaga

Huzat moshatóság

Rugók száma

Zónák száma

Komfort

Felső Komfortréteg

Garancia

Gyártó

Származási hely

suly-korlat

2698

Szállítási idő

Eddig 0 értékelés alapján

0.0 pont
0
0
0
0
0

Legyél az első aki értékeli ezt a terméket: “Ted Favourite Nova zsákrugós memory matrac”

There are no reviews yet.

KOSARAM

close