Kezdőoldal

[sama_slider sliderid=”1087″]

 

 

[sama_title title=”Matracom – matrac webáruház, webshop “]

Üdvözlünk a matracom.hu matracpárna, paplan webáruházban. Kínálatunkban több mint 150 matrac közül válogathatsz számtalan típus és méret szerint. Több éves matrac tapasztalatunk miatt kiemelkedő minőségű termékeket találsz matrac webshopunkban. Amennyiben kérdésed van, vagy elakadtál nyugodtan hívj minket vagy írj email-t, szakkollegáink készséggel segítenek. – de előtte is segítünk kiigazodni az ágy matracok széles választékában.

 

[sama_title title=”Milyen matrac való Neked? “]

 

 

Mint számos termék esetében, úgy a jó matracot illetően sem létezik egyetlen alapigazság vagy meghatározás, hanem sokkal inkább a személyes alvási szokások és az egyéni elvárások alapján dől el, mi számít tökéletes fekvőbetétnek. Valaki ezt, valaki azt részesíti előnyben, és míg egy adott matrac típus az egyikünknek maga a totális komfort, a másikunk képtelen rajta elaludni.  Az egyes matrac típusok rövid bemutatása Te is megtudhatod, melyiket válaszd otthonra, hogy minden reggel kipihenten és fájdalom nélkül ébredj!

 

  • Kókuszmatrac. Ha a kemény vagy félkemény fekvőfelület biztosítja számodra a kényelmet, akkor ezzel a matrac típussal nem lőhetsz mellé. A szilárdsága ellenére is rugalmas kókuszmatrac tulajdonképpen egy ötvözet, és az organikus alapanyagok hideghabbal való kombinálása a kulcsa az előnyöknek: feszesség, megfelelő alátámasztás, jó szellőzés, süppedés megelőzése és hosszú élettartam. Aloldalunkon minden szükséges információt megtalálsz a minőségi kókuszmatracról.
  • Memóriahabos matrac. Ennél a matrac típusnál a kényelem szerepel a mellette szóló érvek listájának első helyén. Speciális, hőre alapanyaga kifejezetten puha érzetet nyújt, mivel követi a test vonalát, így biztosítva a magas fokú komfortot, míg az alsóbb rétegek a szükséges alátámasztás feladatát látják el. Mivel a memóriahab hidegebb hőmérsékleten keményebb, és gyakorlatilag a saját melegítjük fel, teljes mértékben igazodik a testünkhöz. Memóriahabos matrac aloldalunkra kattintva minden kérdésedre választ kapcs a termékkel kapcsolatban.
  • Szivacs matrac. Ez az egyik legelterjedtebb ágybetét, ami leginkább annak köszönhető, hogy vonzó áron juthatunk kényelmes matrachoz. Többféle kivitelben elérhető a puhától az egészen keményig, ráadásul a poliuretán alapanyagú úgynevezett hideghab matracok kimondottan hosszú élettartamúak, remekül szellőznek, így hosszú időn át biztosítják a tökéletes kényelmet. Szivacs matrac választékunkat böngészve Te is megtalálhatod az elvárásaidnak maradéktalanul megfelelő terméket.

Ismerd meg széles termékpalettánkat, és rendeld meg egyszerűen, mindössze néhány lépésben a kényelmes, pihentető alvás zálogát!

[sama_featured_products title=”Kiemelt termékek” slider=”no” per_page=”6″ columns=”3″]

[sama_products title=”A legtöbbet eladott matracok a héten” per_page=”12″ columns=”4″ orderby=”rand” ids=”6020, 9196, 9164, 9152 , 9268, 427″]

 

outlet-termekek

 

[sama_recent_products title=”Random termékek” slider=”yes” per_page=”12″ columns=”4″ orderby=”rand”]

 

 

 

Matrac gyorstalpaló

[sama_accordions]
[sama_accordion title=”Mi az a vákuum matrac”]

   Akkor nevezzük a matracot vákuum matracnak, amikor összetekerve érkeznek. Ez azt jelenti, hogy gyártásnál egy több tonnás présgépbe bekerül az elkészített matrac a fóliával, ahol a levegőt kipréselik belőle, de a csomagolásnak a két végén még nem zárják le, így a levegő szabadon tud távozni a matrac csomagolásából.  Ezután egy másik gép összetekeri a kipréselt matracot. Vagyis a vákuum matrac egy speciális csomagolási technikával becsomagolt matracok gyűjtőneve.

   Általában csak a hab matrac, hideghab matrac, memória hab matrac vagy más néven emlékező hab  matracokat lehet vákuum csomagolni. A rugós ágybetétet, matracokat nem lehet, mivel a rugótest eltörne a hajlítás és feltekerés miatt. 1-2 ágy matrac gyártó létezik, ahol a zsákrugós matrac, matracok vákuum csomagolva érkeznek.

  A kókusz matrac szintén nem vákuum csomagolva érkezik, mivel a kókusz ilyen mértékű hajlításnál eltörne. Eredetileg ezt a csomagolási módot azért találták ki a matracoknál, hogy a szállítás könnyebb legyen, mind a vásárlónak, mind a gyártónak. A kínai matrac gyártóknál a bonell rugós matrac is vákuumcsomagolással gyártják. Ezek a matracok nincsenek összetekerve. A matrac csak összepréselik, és egy lapban szállítják. Ezáltal a bonellrugós matrac, nem fog összetörni a tekerés alatt, viszont a matracok könnyebb szállíthatók. Matrac vásárlásnál viszont ne legyen elsődleges szempont, hogy a matrac vákuum csomagolva érkezik. Olyan matrac mellett döntsünk, ami kényelmes. A matracom matrac webáruházban több tucat vákuum csomagolt matracok közül válogathatunk.

 

[/sama_accordion]
[sama_accordion title=”Mi a zsákrugó”]

 Mára igen elterjedtek lett a zsákrugós matrac, matracok. De mi is az a zsákrugó? És miért jó a zsákrugós matrac?

   A zsákrugó vagy más néven táskarugó vagy tasakrugó a bonnel rugóhoz hasonlóan, már több, mint 100 éves technológia, viszont a bonellrugó után jelent meg. A zsákrugó előnye, hogy mindegyik rugó egy tasakban van és a rugók csak a mellette lévővel vannak összekötve. Viszont itt nem az acélrugókat kötötték össze, hanem a zsákokat varrták össze, amiben a rugó van. Ennek a megoldásnak az előnye a pontelasztikusság, a rugók egymástól független mozgása. Ez azt eredményezi, hogy a test sokkal jobb alátámasztást fog kapni, jobban leköveti azt. A táskarugós, vagy zsákrugós matracok zónázhatósága is jobban megoldható, így ezek a matracok gyakran 5 és 7 ergonómiai zónát is kapnak.

A zsákrugós matracok rugók száma is több, mint a bonell rugós matracokéban. Vagyis elmondhatjuk, hogy a zsákrugós matracok korunk legfejlettebb rugós matracai, mint forma lekövetés, mint rugók száma miatt. A zsákrugós matracoknál jelentősen csökken a matrac áthullámzása, amit megismerhettünk matracok bonell rugós változatánál.

[/sama_accordion]
[sama_accordion title=”Mi a bonell rugó”]

   A bonnel rugós matrac az 1800-as évek végén jelent meg, de csak az 1900-as évek elején terjedt el ez a matrac fajta. A bonellrugós matracok rugói egy tölcsér alakra hasonlítanak, általában szélesebb, mint a zsákrugó, ezért kevesebb rugó található a matrac belsejében. A bonell rugónak a legnagyobb előnye a masszaívvitás, mivel mindegyik rugó össze van drótozva mindegyikkel, így egy egységes rugós vázat kapunk

.   A bonell rugós matracok előnye a hátrányai is, ezáltal az egységes rugótestnél nagyobb lesz az áthullámzás, mint amit eddig is tapasztalhattunk a bonell rugós matrac esetében. Több fajta bonell rugót különböztethetünk meg, mivel eltérhet a rugó vastagsága és spirál száma is. A bonell rugók vastagsága 1,7 mm és 2,4 mm között mozognak.

   Általában a leggyakoribb a 2.2 mm vastagságú bonell rugó. Azok a bonell rugós matracok, ahol a rugó vastagsága 1,7 mm, ott vigyázni kell, mert nem feltétlen lesz tartós egy nagyobb súlyú ember alatt. A matracom.hu webáruházban csak masszív jó minőségű bonell rugós matracok kerültek forgalmazásba.

[/sama_accordion]
[sama_accordion title=”Mi a hideghab”]

Mi az a hideghab? Miért jó a hideghab matrac? Szivacs matrac vagy hideghab matrac?

   A hideghab egy nagy rugalmasságú, rendkívül jó alaktartó képességekkel bíró poliuretán hab. Összehasonlítva a szivaccsal, a hideghab minden szempontból felülmúlja tulajdonságaival az eddig használt hagyományos szivacsot. A hideg habok előnye a nyitott cellaszerkezet, amitől sokkal jobb alátámasztást nyújt alvás közben.

   A nyitott cellaszerkezetnek köszönhetően az ágybetétünk jobban fog szellőzni és tartósságban is kiemelkedőbb lesz a szivacs matracoknál. A hideghab többféle keménységben is gyártható, ezért nem csak azok élvezhetik az előnyét, akik kemény matrac pártiak. Allergiásoknak kiváló választás egy hideghab matrac, mivel teljesen antiallergén és a házi poratkák sem fognak megtelepedni a matrac belsejében.

   A hideghaboknak számtalan fajtája van, ide sorolandó a memory hab (más néven: memory foam matracok, memória hab matracok) matracok is, illetve a speciális HR hab matracok is.

Összesítve a hideghab matracok komfortosabbak, jobb az átszellőző képességük és jóval hosszabb élettartalmúak, mint a hagyományos szivacs matracok.

    A hideghaboknál nem elhanyagolható a hab sűrűsége sem. Minél sűrűbb az anyag annál tartósabb is lesz. Az olcsó matracokban a hideghab kisebb sűrűségű, vagy esetleg nem is hideghab van az ágybetétben. Célszerű 30-35 kg/ m3 sűrűségű hideghab matracot választani a mindennapi alváshoz. A 25 kg/m3 alatti sűrűségű hab matracok gyerek, ifjúsági vagy vendégágyba ajánlottak, hogy élettartamban megfelelő legyen, és ne feküdjük ki pár év alatt az ágybetétünket.

[/sama_accordion]
[sama_accordion title=”Mi a memória hab”]

   A memory hab, vagy másképpen memory foam, emlékező hab, memori hab a hideghabnak az egyik viszkoelasztikus változata. A memória habot a NASA fejlesztette ki, hogy belerakja az űrrepülőgépeibe, hogy csökkentse a pilótákra mért G hatást. A későbbiekben kiadta kereskedelmi forgalomba és így került bele a matracokba.

Tempur matrac Nasa fejlesztésű memory hab
Tempur matrac, matracok, Nasa logó

    Először ezt a habot Tempur-Pedic, a mai nevén Tempur kezdte el forgalmazni. A memory habnak a legnagyobb előnye, a tökéletes formakövetés. Mivel hőre lágyuló anyagról van szó, ezért milliméter pontosan képes a testünk helyzetét lekövetni. Persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy egyszer leköveti, és úgy marad az ágymatrac, hanem folyamatosan követi le a testhelyzetünket, ahogy forgunk éjszaka. A memory foam ágybetétek, matracok legfőképpen ízületi fájdalmakban, gerinc problémákkal vagy vérkeringési fájdalmakban szenvedő embereknek ajánlják, persze nem csak nekik. A memori hab egy nagy sűrűségű hideghab, amit olyan adalékanyagokkal kevertek, ami hőre lágyuló.

    Az egyetlen hátránya a memory hab ágybetéteknek a felmelegedési hajlam. Mivel ezek a habok nagy sűrűségűek ezét hamarabb felmelegszenek és tartják a hőt. Ezt több féleképpen megoldották, van, hogy alapanyag szintem biztosították a jobb átszellőzést vagy, hogy zónázzák és légcsatornákat képeznek a habban a jobb átszellőzés miatt, és van, hogy egy másik alapanyaggal javítják a matrac átszellőzését, például kókusszal vagy bambusszal.

   A matracokban mindenképpen függ, hogy milyen vastag a memória hab réteg. Abban az esetben, ha a hideghab tartóhab fölé egy 2 cm memory foam habot rakunk, akkor nem biztos, hogy élvezhetjük a memória hab matrac minden előnyét, inkább puhító hatása lesz. A megfelelő vastagság a memoryhab matracok, ágybetétek 4 cm-től kezdődnek. A memory hab matrac többféle sűrűségű és keménységű lehet. Sokan azt gondolják, hogy a kemény matrac tartósabb lesz, mint a puha matrac. Ez nem feltétlenül igaz. A legdrágább matrac puha, és minőségben az egyik legjobb matrac a piacon. Viszont a piacon a memory hab matracok puhábbak, lágyabb hatást keltenek. Van egy két memória hab matrac, ami igen keményre csináltak, azért, hogy minden igényt kielégítsenek.

  A memory foam matrac többféle elnevezést kapott. Ismerheted úgy is, hogy memória hab matrac, emlékező hab matrac, memory hab matracként is.

Tempur matrac gyártó logója
A Tempur az első memory hab matrac forgalmazó

[/sama_accordion]
[sama_accordion title=”Mi az ergonómiai zóna”]

   Amikor ergonómia zónákról beszélünk a matracokon belül az azt jelent, hogy kereszt irányban a matracon 3, 5 vagy 7 felosztásban különböző keménységű vagy/és sűrűségű hab található. Ez azért fontos, hogy a testünk nem egyenes, a gerinc vonalnak is van egy görbülete, amit egy nagyon kemény egyenes felületre feküdve kényelmetlen lehet.

   Az ergonómiai zónák lényege a test tökéletes lekövetése, hogy a váll, csípő jobban belesüllyedjen a matracba, hogy a gerincünk egyenes legyen. A zónázást a hab keménysége mellett profilozással is meg lehet oldani. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a matrac keresztirányában kisebb nagyobb bevágások vannak. Minél nagyobb a bevágás annál jobban fog a testünk azon része belesüllyedni a matracban. Latex matracoknál függőleges lyukak találhatóak és itt is lyukak nagysága a mérvadó. Csípő tájékon nagyobbak a lyukak.

   A bonell rugónál az ergonómia zónákat a rugó közé rakott kókusz merevítéssel szokták megoldani, mivel a bonell rugót az egységes rugótest miatt nem lehet zónázni. A zsákrugós matracoknál már könnyebb, mivel a rugó egy zsákban vannak, így a rugók keménységének variálásával elérthető az 5 ergonómiai zóna és a 7 ergonómiai zóna is.

[/sama_accordion]
[sama_accordion title=”Milyen matracot vegyek”]

   Matrac vásárlás előtt első legfontosabb dolog a saját igényünk megállapítása. Ez a legfontosabb feladat, mert a matracokat nem hasonlíthatjuk egy telefonhoz. A matrac vásárlásnál a komfort a legfontosabb és nem biztos, hogy ami a barátunknak van, az nekünk is jó lesz. Gondoljuk át, hogy eddig milyen volt, az kényelmes, megvoltunk vele elégedve, ha nem akkor hol aludtunk olyan matracon, ahol a keménység megfelelő volt. A második legfontosabb az ár, mivel mindenki ár érzékeny, csak ez a határ mindenkinél más, meg kell találni, mennyit szánunk egy matracra. A

   Azt viszont ne felejtsük nagyon olcsó matracot, ami jó minőségű nem biztos, hogy tudunk találni. 20 000 Ft-ért egy 180*200 matracot nem fogunk kapni, ha mégis valaki kínál ennyiért az biztos, hogy pár év múlva cserélhetjük. A harmadik szempont a matrac típusa. Számtalan anyagból választhatunk, vannak memória habos matracok, zsákrugós, bonell,  hideghab, szivacs, latex-kókusz, hideghab kókusz, bambusz hideghab matracok is. Mindegyiknek más lesz a komfort érzete, de ha már ezek alapján letudjuk szűkíteni 2 fajtára, máris közelebb kerültünk a tökéletes matracunkhoz.

[sama_badge title="!" style="badge-important"] Vagyis a 3 legfontosabb kérdés matracvásárlásnál

 

[sama_badge title="1 " style="badge-warning"]  Milyen áron szeretnénk matracot venni?
[sama_badge title="2 " style="badge-warning"]  Milyen keménységű matracot szeretnénk?
[sama_badge title="3 " style="badge-warning"]  Milyen fajta matracot szeretnénk venni?

[/sama_accordion]
[sama_accordion title=”Matrac méretek”]

   Jelenleg számos standard matracméret közöl, válogathatunk. Magyarországon, ha ágybetét méretekről beszélünk, akkor a leggyakoribbak a 80*200 cm, 90*200 cm, 140*200 cm, 160*200 cm, 180*200 cm, 200*200 cm-es matracok. Abban az esetben, ha matracot vásárolunk úgy, hogy ágykeretünk már van, akkor az a legegyszerűbb, mert tudjuk a megfelelő méretet.

   Viszont amikor ágy és matrac is kell, akkor kell elgondolkodni, hogy milyen méretben szeretnénk matracot. Mi azt tudjuk tanácsolni, hogy egyszemélyes ágynál a legcélszerűbb választás a 90*200 matrac méret, mivel ez se nem túl kicsi, se nem túl nagy egy szimpla ágyhoz. Nagyobb francia ágynál már a legcélszerűbb a 160*200 és a 180*200 cm matrac vásárlása.

Nálunk bármilyen méretben, akár egyedi méretű matracokat is meglehet vásárolni minden típusból.

Megvásárolható matrac méretek: 70 x 200 cm, 80 x 200 cm, 90 x 200 cm, 100 x 200 cm, 110 x 200 cm, 120 x 200 cm, 130 x 200 cm, 140 x 200 cm, 150 x 200 cm, 160 x 200 cm, 170 x 200 cm, 180 x 200 cm, 190 x 200 cm, 200 x 200 cm, 210 x 200 cm, 220 x 200 cm. A fedőmatracok is ezekben a méretekben rendelhetőek.

A matrac, párna webáruházunkban megtalálhatóak a legnagyobb matrac gyártók termékei. Nézd be hozzánk, mert több, mint 300 matrac közül választhatsz - 10-30%

Amennyiben valamelyik méret nem található a termékek alatt, írjon nekünk emailt az info@matracom.hu   -ra és kérjen tőlünk árajánlatot

[/sama_accordion]
[sama_accordion title=”Matrac, matracok, ágybetétek”]

   A matracom matrac webáruházban rengetek kivalló minőségű matrac található. A matracok minden igényt kielégítenek a tökéletes alváshoz, viszont célszerű saját igényeinknek megfelelő matrac választása.  A matracok között megtalálhatók a legnagyobb külföldi és hazai matrac márkák. A matrac webáruházunkban német, olasz, magyar matracok is megtalálhatóak.

De honnan is ered a matrac, ágybetét, ágymatrac?

   Az első matracok a rómaiak idején jelentek meg. Ezek a matracok kitömött zsákokból készültek és matracok szénával vagy gyapjúval voltak kitömve, majd a módosabb polgárok már tollat használtak a matrac kitöméséhez. Már időszámításunk előtt rájöttek, hogy egy matrac, ágybetét kényelmesebb, mint a föld. Ahogy telt az idő a matracok is fejlődtek a társadalommal. A 17. században a matracot már pamuttal, állatszőrrel is kitömték. Ebben az időben jelentek meg a matrac, ágybetétek kiegészítői az ágykeretek.

    A legnagyobb áttörés a matrac történelemben az 1860-as években volt, mikor is Heinrich Westphal feltalálta a bonell rugót. Innentől kezdve a matracok, ágybetétek fejlődése rohamosan nőtt. Egyre elterjedtebbek lettek a rugós matracok, és még a mai napig kedvelik a rugós matracokat. A bonell rugós matracok mellett majdnem egy időben jelent meg a zsákrugós matrac vagy más néven táskarugós matrac is. A rugós matrac, ágybetét elterjedése után a latex matracok jelentek meg az 1930-as években. A latex matracok természetes kaucsukot tartalmaztak, kivalló minőségű matracokat készítettek belőle, amiért a latex matrac igen nagy népszerűségnek örvendett. A latex matrac után az 1970-es években a hab matracok jelentek meg. Az 1970-es években a NASA kifejlesztette a memória habot, ami később a matracok készítésénél is felhasználtak.

    A rugós matracok és a hab matracok iránti érdeklődés nem lankad. Fele-fele arányban keresik mind a két matrac típust. A matrac fajták közül rengetek gyártót és típust különböztetünk meg, A magyar matrac gyártók száma napról napra növekszik és kiemelkedő matracok és ágybetétek kerülnek ki a magyar matrac gyárakból. A matracok típusa között minőség és komfort érzet különbséget is megemlíthetünk. Ár-érték arányban a magyar cégek kiemelkedő minőséget biztosítanak számunkra. A magyar matracgyártás folyamatosan fejlődik és az olcsó matrac, matracok előállítása lehetővé teszi, hogy jó áron egy minőségi matrac tulajdonosai lehessünk.

 [/sama_accordion]
[/sama_accordions]

[sama_row]

 

[sama_row]

 

[sama_brands title=”Matrac márkák”]

[sama_brand src=”http://matracom.hu/wp-content/uploads/2014/05/sleepconceptlogo.png” link=”http://matracom.hu/termekek/?filter_matrac-gyarto=1549″ alt=”SleepConcep matracok” title=”SleepConcep matracok kókusz matracok”]
[sama_brand src=”http://matracom.hu/wp-content/uploads/2014/03/bestdream_logo.jpg” link=”http://matracom.hu/termekek/?filter_matrac-gyarto=74″ alt=”Best Dream matracok” title=”Best Dream matracgyártó cég”]
[sama_brand src=”http://matracom.hu/wp-content/uploads/2014/04/tedlogo.jpg” link=”http://matracom.hu/termekek/?filter_matrac-gyarto=349″ alt=”TED matracok” title=”Ted matracok, hideghab matrac, memóriahab matrac”]
[sama_brand src=”http://matracom.hu/wp-content/uploads/2014/04/konforlogó.jpg” link=”http://matracom.hu/termekek/?filter_matrac-gyarto=236″ alt=”Konfor matracok” title=”Konfor rugós matracok, herkulesrugós matracok”]
[sama_brand src=”http://matracom.hu/wp-content/uploads/2014/05/pentele-logo.jpg” link=”http://matracom.hu/termekek/?filter_matrac-gyarto=9242″ alt=”Pentele matracok” title=”Pentele matracok”]

[sama_brand src=”http://matracom.hu/wp-content/uploads/2014/04/Golden-Dream1.jpg” link=”http://matracom.hu/termekek/?filter_matrac-gyarto=451″ alt=”Golden Dream matracok” title=”Golden Dream hideghab és memóriah matracok “]

[sama_brand src=”https://matracom.hu/wp-content/uploads/2014/05/cardologo.jpg” link=”http://matracom.hu/termekek/?filter_matrac-gyarto=18101″ alt=”Cardo matracok” title=”Cardo matracok, Cardo rugós matracokakciós hideghab és memóriahab matarcok”]

[sama_brand src=”http://matracom.hu/wp-content/uploads/2014/05/naturtex-logó.jpg” link=”” alt=”Naturtex párnák” title=”Naturtex párna paplan gyártó”]

[sama_brand src=”http://matracom.hu/wp-content/uploads/2014/05/nannilogomatracom.png” link=”http://matracom.hu/termekek/?filter_matrac-gyarto=2649″ alt=”Nanni matracok” title=”Nanni matracok”]

[sama_brand src=”http://matracom.hu/wp-content/uploads/2014/05/materassologo.jpg” link=”http://matracom.hu/termekek/?filter_matrac-gyarto=3471″ alt=”Materasso matracok” title=”Materasso matracok”]

[sama_brand src=”https://matracom.hu/wp-content/uploads/2014/05/fagold.png” link=https://matracom.hu/?s=fagold&post_type=product” alt=”Fagold bútorok” title=”Fagold bútorok”]

[sama_brand src=”http://matracom.hu/wp-content/uploads/2014/05/flexflexlogo.png” link=”http://matracom.hu/termekek/?filter_matrac-gyarto=8415″ alt=”FlexyFlex matracok” title=”FlexyFlex matracok”]

[/sama_brands]

[/sama_row]

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

KOSARAM

close