matracom blog cover - matrac

HABSZIVACS MATRAC Leave a comment

Cégünk nem foglalkozik szivacs méretre vágással! Ez a cikk a habszivacs matracokról szól. A forgalmazott matracainkat bármilyen méretben le tudjuk gyártatni!

 

Milyen a jó habszivacs matrac?

A habszivacsmatrac számos változata jelent már meg a piacon. Mára már annyi szivacs matrac található a matracboltokban, hogy nehéz kiigazodni az óriási választékban és ár különbségekben. A szivacs matracok ár különbségét jelentős részben meghatározza a matracban található szivacs minősége és fajtája. Első és egyben legfontosabb érték a matrac szivacs sűrűsége. Minél sűrűbb a matracban található hab, annál drágább lesz. Amennyiben nagyon alacsony ez az érték, úgy a minőség rovására is mehet és nem lesz tartós a matrac. A több tucat matrac blogokban le van írva, hogy milyen sűrű habszivacs matracokat érdemes venni, viszont ahány blog annyi vélemény. De mindenütt az általános vélemény, hogy 28-30 kg/m3 alatt gyenge a szivacs minősége és rövidebb lesz a matrac élettartama.

szivcsos matrac, szivacsos matracok
szivcsos matrac, szivacsos matracok

Honnan fogjuk tudni, hogy milyen sűrű a szivacs a matracban?

Általában a matracos webáruházakban fel van tüntetve a matrac specifikációknál a hab sűrűsége, viszont a legtöbb gyártó nem közli ezt az információt.

Akkor honnan tudjuk, hogy jó minőségű a szivacs matrac?

Amit a cikk elején is leírtam az ár nagyban befolyásolja a minőséget. Ezen kívül érdemes nézni, hogy hány év garanciát ad a gyártó a matracra. Amennyiben nagyon keveset, úgy a hab minősége sem lesz a legjobb. 2-3 év garanciánál előfordulhat, hogy alacsony sűrűségű habszivacs lesz a matracunkban. Kivételt képeznek a garanciavállalásnál a gyerekmatracok. Mivel senki sem születik matracgurunak, elég nehéz kiismerni a választékot. Mindenképpen tájékozódjunk matracvásárlás előtt, illetve ha nem vagyunk, biztosak keressük fel a forgalmazót akár emailen és kérdezzük meg és kérjük ki a véleményét a kiszemelt matracokról. Fontos a körültekintő vásárlás, mert hosszú távra vásárolunk és nem kis értékű terméket.szivacs

Rugós vagy szivacs matrac?

Mindkettő jó! Mind a két típusnak megvan a maga előnye és hátránya, mind mindenben. A két típus között érzetbeli különbség van. A szivacs matracoknak nem lesz meg a pattogós érzetük, de hát kinek mi. Olyat kell választani, amilyet szeretnénk.

Szivacs matracaink ->

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

KOSARAM

close