Kiteknősödött matrac

Kiteknősödött matrac

Egy matrac lehet akármilyen fejlett technológiával legyártott termék a rendszeres használat során minden esetben állandó terhelésnek van kitéve. Az állandóan terhelt, használt tárgyak idővel veszítenek a minőségükből. Az nem mindegy hogy mennyi idő áll rendelkezésre a matrac használatára mielőtt ez a bizonyos ki teknősödés, ki gödrösödés bekövetkezik. Viszont azt ki kell hangsúlyozni, hogy azért érdemes egy jobb minőségű matracot, ágybetétet vásárolni, mivel az kényelemben is és élettartamban is sokkal jobb, mint az olcsó tömeg gyártott társaik.

A matrac megvásárlásnál érdemes utánanézni a maximális oldalankénti terhelésnek, és a garanciális időtartamnak. Ez a két adat megmutatja a matrac minőségét és tartósságát. Minél magasabb az oldalankénti terhelhetősége és a garancia időtartama, ami nem egyezik meg a szavatossági időtartammal, annál jobb az adott matrac anyagminősége. Ezt a két adatot előtérbe helyezve biztosítjuk magunknak azt, hogy több ideig használjuk az ágybetétünket ki teknősödés, ki gödrösödés bekövetkeztéig. A ki teknősödés, ki gödrösödés majdnem minden esetben a derék és a csípő tájékán következik be a matracoknál, mivel a test legnagyobb súlypontja itt helyezkedik el. A matrac ki gödrösödésének elkerüléséhez érdemes néhány havonta forgatni a matracot, fej-láb irányban, illetve azoknál a matracoknál, amik téli-nyári oldallal rendelkeznek az adott évszakban az adott oldalt érdemes használni, így a matracra nehezedő terhelés nem mindig ugyan azt a pontot éri.

Használati tanács

A használati útmutatóban feltüntetett dolgokat érdemes végigolvasni és betartani a matrac hosszabb élettartamának elérése érdekében.

Garancia

A matracokra a gyártók a rendeltetésszerű használatból keletkezett problémára vállal garanciát. mindenféleképpen olvassuk el a használati útmutatót a termékekhez legalább egyszer, hogy tudjuk mire érvényes a garancia és miként kell használnunk a megvásárolt matracot a leghosszabb élettartam eléréséhez. A garanciális problémák ritkán fordulnak elő, a termékek kevesebb, mint 3%-nál fordulhat elő.

Matracgyártó választási tanács.

Felsorolok néhány gyártót, akik kiemelkedő garanciális és oldalankénti terheléssel gyártanak matracot. Ezek a gyártók a Pentele, Sleep Concept, Best Dream és a Konfor.

Matracválasztási javaslat

Ezek a gyártók kiemelkedő minőségű termékeket készítenek. Kiemelnék közülük néhányak az ár érték viszonylatban nagyon jókat: Sleep Concept Sensible-M, Pentele Nivo, Pentele HR Duo, Best Dream Siglo, Best Dream Memory Duet, Konfor Diamond és a Konfor Pocket 5 Zone matracokat. Ezek a matracok a ki teknősödéssel szemben tartósak magas minőségű alapanyagok miatt. A kiemelt matracok tartóssága mutatkozik a garanciális időtartamukból és oldalankénti nagy terhelhetőségükből.

Matrac megtekintés és kipróbálás

Ezen matracok nagy részét ki is tudja próbálni a 15. kerület, Szentmiháyi úton található mintaboltban az Asia Center jobb oldali épületének második emeletén, a matracom mintaboltban. Továbbá megtekintheti és megrendelheti a matracokat a matracom.hu webáruházon keresztül. Bármilyen további kérdése felmerülne, tegye fel a matracom.hu oldalon található chat ablak segítségével vagy telefonon a 0630/871-88-36-os telefonszámon.

Vélemény, hozzászólás?

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

*