matrac ár

matrac ár

A matraciparban a kereskedők által kínált matrac ár nagyon változatos. Ez azt jelenti, hogy vásárolhatunk matracot 25 ezer forintért, de vásárolhatunk akár csúcsminőségi matracot 200 ezer forintért is. Ahogy az árak változatosak, úgy a matracok összetétele, felépítése és gyártója is. Matracok összetétele lehet hideghab, zsákrugó, mini táskarugó, memória hab, nagy rugalmasságú hab, szója hab, és találunk latex matracokat a matracok között. A matrac ár növekszik a rétegek számától, hab sűrűségétől, hab rugalmasságától, rugók számától, memóriahab sűrűségétől, vagy a latex fajtájától. Ebben az esetben értelem szerűen a sűrűbb, nagyobb rugószám vagy a latex természetessége növeli a matrac árát. Itt említeném meg, hogy nem feltétlenül a legdrágább és nem is feltétlenül a legolcsóbb matrac a számunkra legmegfelelőbb, kényelemre és tökéletes alátámasztásra. Elég nagy a valószínűsége annak, hogy találunk számunkra tökéletes matracot 90×200 cm-es méretben már 70-80 ezer forintos keretösszeg környékén. Ebbe az árkategóriába már beleesik memóriahabbal ellátott matrac is, sőt találunk olyan matracot ebben az árkategóriában, ami több keménységi oldallal rendelkezik. Ez a több keménységi oldal lehet két különböző keménység, de akár négy különböző keménységi oldal is. Abban az esetben, ha mindenféleképpen természetesebb alapanyagokból összeállított matracot szeretnénk vásárolni magunknak, nagyobb keretösszeggel kell gondolkodnunk.

teszt

Nagyon sok matracot kitudunk próbálni mintaboltokban. Az egyik ilyen ismert mintabolt a Matracom, a matracom.hu webáruház üzemeltetője. A Matracom mintabolt megtalálható Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában az Asia Centerben. A Matracom mintaboltjában nem csak matracokat, hanem kiegészítőket, párnákat és paplanokat is vásárolhat.

Ismertebb matracmárkák

Visszatérve a matracokra. Matracokat több gyártó forgalmaz Magyarországon. A legnagyobb gyártók a Pentele, Sleep Concept, Best Dream, Nanni, Konfor, Flexy Flex, Ted és a Golden Dream. Ezek a gyártók ár/érték arányban nagyon kedvezően forgalmazzák a termékeiket.

ár/érték arányban a legjobbak

Az egyik ár/érték arányban kiemelkedő a Pentele márkanévre elkeresztelt matraccsalád, ami most még egyenlőre négy tagból áll, de ha lehet hinni a híreknek hamarosan új tagokkal bővül a Pentele termékcsaládja. A most megvásárolható Pentele matracok a Pentele Nivo, Pentele Extra Hard, Pentele HR Duo és a Pentele Premium Memo matracok.

A Sleep Concept is kiemelkedik a matracok tömegéből a kedvező áraival. A Sleep Concept matracai a Sleep Concept Eden, Sleep Concept Paradise, Sleep Concept Smart Memo, Sleep Concept Vitality, Sleep Concept Refresh és végül a Sleep Concept Sensible-M matrac.

A matraccsaládok felsorolásában eljutottunk a Best Dream matracaihoz. Ezek a matracok a Best Dream Siglo, Best Dream Siglo 50, Best Dream Wools, Best Dream Memory Duet, Best Dream Natural, Best Dream Medical Form HD, Best Dream Genesi HD matracok. Csak, hogy az ismertebbeket megemlítsem.

A Nanni termékcsaládja is viszonylag nagynak mondható. A matracai a Nanni Western, Nanni Palace Hotel Comfort, Nanni Mona, Nanni Evita, Nanni Sogno és végül a Nanni Equinox matracok.

A Konfor büszkélkedhet a legtöbb rugós matraccal, amik a következők: Konfor Basic, Konfor Diamond, Konfor Pocket 5 Zone, Konfor Pocket 1 Zone, és Konfor Leal rugós matracok.

A Flexy Flex, Ted, és Glden Dream matrac családok már nem olyan nagy változatban fordulnak elő. A matracaik a Flexy Flex Memory Duo Cool, Flexy Flex Medico, Ted Ergo, Ted Duplo, Golden Dream Duo és a  Golden Dream Memostar. 

Vélemény, hozzászólás?

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

*