matracom blog cover - matrac

Matrac matracok Leave a comment

Matrac matracok

A matrac szó eredete A matrac szó az arab matrah szóból származik („hely, ahová valamit dobtak”, taraha = „dob, vet, hajít”). Az keresztesek a keresztes háborúk idején találkoztak azzal a szokással, hogy az arabok a földre dobott vánkosokon aludtak. Átvették a háborúk alatt ezt a szokást, a szó pedig a régi olaszba materasso, a régi franciába materas, a középkori latinba pedig matracium alakban került be. Ez utóbbi a magyar matrac alak forrása.

A matrac története

 Az első matracok a ókori rómában tűntek fel elsőször időszámításunk előtt. Ezek a matracok széna vagy gyapjú zsákok voltak. A későbbiekben a tehetősebb római polgárok már tollal tömték ki ezeket az ágybetéteket. A középkorban már szinte csak tollból tömték a zsákokat, viszont a zsákoknak a minőségén javítottak, legtöbbször bársonyból és selyemből majd pamutból készítették el. 18 század elején megjelentek az ágybetétekhez a ágykeretek is. Ezek egyszerű fakeretből készítették és az ágyborda, ami a matracot tartotta az kötélből volt. Az igazán nagy áttörés a matraciparban a 1860-as évek végén volt. Ekkor lett kifejlesztve a bonell rugó és pár évre rá a zsákrugó. Az évek előrehaladtával már egyre jobb alapanyagokból készültek a matracok. Megjelentek a latex matracok, hideghab, memóriahab matracok is. Matrac típusok Akik matracvásárlás előtt álnak és elkezdenek körbenézni, utánajárni a matrac típusoknak és alapanyagoknak rájönnek, hogy ez nem is olyan könnyű. Akik a szakmában dolgozóknak is folyamatosan kell tanulniuk, mivel rengetek új termék, alapanyag jelenik meg a matrac piacon. Ezért röviden összeszedtük a matrac típusokat..

Bonell rugós matrac

Bonell rugós matracok A bonell rugót az 1800-as évek végén fejlesztette ki Heinrich Westphal. A rugókat acélból készítették el. Ez a matrac típus nagyon gyorsan elterjed és a mai napig az egyik közkedvelt matrac típusok közé sorolható. A bonell rugók több száz különálló rugót egymás mellé helyeznek és összekötik a rugókat. Ez a megoldással egy igen masszív rugótestet kapunk. A bonell rugós matracoknál sokkal kisebb a valószínűsége, hogy a rugó elfog törni, mint az epeda rugó esetében. A rugóknak tölcsér formája van és általában 1,8 mm és 2,2 mm közötti vastagságban gyártják őket. A jobb matracokban a nagyobb terhelhetőség érdekében 2,4 milliméter vastagságú a bonell rugó. A bonell rugók egyik fajtája a Herkules rugók, aminek az előnye a még nagyobb testsúly elbírása. A Herkules rugók kisebbek és ezért a matracban is több található benne, így a súly több rugón oszlik el. Kinek ajánljuk a bonell rugós matracokat? Azoknak az embereknek alánjuk, akik szeretnének egy masszív és tartós rugós matracot és szeretik a pattogósabb érzetet.

Zsákrugós matracok

A zsákrugós matracok a bonell rugó után jelentek meg, viszont elterjedni az 1900 évek elején tudott a gyártási nehézségek miatt. A zsákrugók vagy más néven táskarugók előnye a jó formakövetés, mivel mindegyik rugó egy zsákban van. A zsákrugós matracokban általában dupla annyi rugó található a matracban 1nm2-en, ezért nagyobb teherbírásúak a zsákrugós matracok. A táskarugós matracoknál a zónázhatóság jobban megoldható, a rugók különböző keménysége fogja meghatározni, hogy éppen melyik zónába esik a testünk. A zónás kialakítású matrac azt jelenti, hogy a nagyobb nyomáspontok a testen jobban bele nyomódjanak a matracba ezzel elősegítve, hogy a gerinc egyenes legyen. Kinek ajánljuk a zsákrugós matracokat? A zsákrugós matrac tökéletes választás nagyobb testsúly mellett, mivel kétszerannyi rugó találhatóak a matracban, mint a bonell rugós matracok esetében. A zsákrugók különmozgása miatt nem lesz áthullámzás, a párunk nem fog felébredni, ha éjszaka mocorgunk. Emellett a zsákrugós matracoknál megmarad a pattogósabb érzet is, akinek fontos a rugós matracok érzett komfort.

Memóriahab matrac

A memory hab, vagy másképpen memory foam, emlékező hab, memori hab a hideghabnak az egyik viszkoelasztikus változata. A memória habot a NASA fejlesztette ki, hogy belerakja az űrrepülőgépeibe, hogy csökkentse a pilótákra mért G hatást. A későbbiekben kiadta kereskedelmi forgalomba és így kerület bele a matracokba. A memóriahab matracok tökéletesen milliméter pontosan lekövetik a testünk alakját, ezzel megfelelő alátámasztást kap a testünk. A memory foam ágybetétek, matracok legfőképpen ízületi fájdalmakban, gerinc problémákkal vagy vérkeringési fájdalmakban szenvedő embereknek ajánlják, persze nem csak nekik. Kiknek ajánljuk a memóriahab matracokat? Legfőképpen azoknak, akik szeretik a puha, lágyabb matracokat. matracokat. A memóriahab matracok tökéletes formakövetése miatt ideális választás azoknak, akik gerinc problémáik, ízületi vagy vérkeringési fájdalmaik vannak.

Hideghab matrac

A hideghab egy nagy rugalmasságú, rendkívül jó alaktartó képességekkel bíró poliuretán hab. Összehasonlítva a szivaccsal, a hideghab minden szempontból felülmúlja tulajdonságaival az eddig használt hagyományos szivacsot. A hideg habok előnye a nyitott cellaszerkezet, amitől sokkal jobb alátámasztást nyújt alvás közben. Kinek ajánljuk a hideghab matracokat? Egy hideghab matrac tökéletes választás azoknak, akik hosszú ideig szeretnének aludni egy tartós, jó pontrugalmassággal bíró, megfelelő alátámasztást adó matracon.

Mit kell rólunk tudni?

Évek óta matracok és kiegészítők értékesítésével foglalkozunk. Számos hazai és külföldi nagy matrac márkák megtalálhatóak a webáruházunk kínálatában, olyanok, mint a Best Dream, Konfor, Golden Dream, Ted, Korall. A matracom.hu webshopot 2014-ben indítottuk el és célunk egy olyan felhasználóbarát weboldal létrehozása volt, amit az emberek hamar megszeretnek és továbbadják vásárlói tapasztalatukat ismerőseiknek, barátaiknak. Ez a célkitűzés sikerülni látszik, már most pozitív visszajelzéseket kapunk a Nálunk vásárlóktól. Milyen matracokat találsz a matracom.hu webáruházban? Jelenleg szinte mindegyik matrac típust értékesítjük. Fellelhetőek a memóriahabos matracok, zsákrugós matracok, bonell rugós matracok, hideghab matracok, vákuum matracok, ortopéd matracok és gyerekmatracok is. A matracokat ingyenesen házhoz szállítjuk Magyarországon belül bárhova. Minden matracvásárlás mellé egy memóriahab párnát adunk ajándékba.

Milyen matracot vegyek?

A matracvásárlás nem könnyű, mivel számos alapanyag és megszámlálhatatlan matrac gyártó van a piacon. Először mindenképpen meg kell ismerni az alapanyagokat és egyéb tényezőket, mint például keménység, ár és a személyes igényeket. Mindezek után tudjuk csak kiválasztani a megfelelő matracot. Nem lehet általánosítani, hogy mindenkinek mindegyik matrac megfelelő lesz, ezért kell szűkíteni. A matrac webáruházunkat úgy készítettük el, hogy ezen feltételek alapján könnyen és gyorsan lehessen kiválasztani a megfelelő matracot.

Olcsó matrac, matracok.

Lehet olcsón jó matracot venni? Több évet dolgoztam vidéki nagyvárosban, egy matrac boltban és nap, mint nap hallottam, amikor bejöttek az emberek matracot vásárolni, hogy egy nagyon jó matracot szeretnének nagyon olcsón. Ilyenkor egy kicsit elmosolyodtam, és elmagyaráztam Mindenkinek a következőt. Azt azért hozzáteszem, hogy nagyon sokan nem tudják, hogy mennyibe kerül egy matrac, milyen tulajdonságai és milyen alapanyagokból készülhetnek. Ezzel nincsen semmi gond, én sem tudtam, hogy akár milliókért is lehet venni akváriumot, ameddig nem kezdtem el utána járni. Vagyis akkor, miért nem lehet jó minőségű matracot venni olcsón? Ennek egyetlen oka van, az pedig a pénz. A gyártó is meg akar élni és a forgalmazó is, illetve az államnak is fizetni kell adót. Az olcsó matracokba rossz minőségű alapanyagokat raknak, hogy a költségük minimális legyen és mellette olcsó matrac tudjon bekerülni a boltokba. A másik megoldás, amikor a matracba nagyobb sűrűségű jobb minőségű habot raktak viszont a magassága alacsony. Ez sem ideális. De akkor mennyiért lehet jó matracot venni? Egy 90*200-as méret esetében elmondhatjuk, hogy 30 ezer forintért már vehetünk jó matracot, az alatt már valamivel spóroltak a gyártók, hogy ne legyen a cégeknek veszteséges. Amennyiben olcsó matracot szeretnél venni, úgy, hogy a minősége is megfelelő legyen, akkor a Ted és a Golden Dream matracokat tudom ajánlani. Mind a két gyártó olcsón, viszont jó-ár érték arányban adja a matracokat. Megfelelő minőségű alapanyagokkal dolgoznak és a matracaik ergonómiai kialakítása is megfelelő.

A matracom.hu matrac webáruházban outlet matracok is megtalálhatók.

Mi is az a matrac outlet?

A matrac outlet webáruházban előfordulnak olyan kifutott matracok, amit sokkal olcsóbban megkaphatnak a vásárlók. Nem minden termék, ami megtalálható a webáruházban outlet matrac. A mai matrac piacon, mondjuk egy matrac boltban vagy csak egy internetes matrac webáruházban nem lehet minden termék outlet matrac, mivel elképzelhetetlen, hogy egy boltban csak kiselejtezett, vagy kifutott termékeket árulnak. A webáruházunkban Mi átértelmezzük az outlet kifejezést. A matrac webáruházunk részben outlet matracokat is árusít, így olcsón hozzájuthatnak egy olcsó, de jó minőségű matrachoz. Az outlet matracok nálunk nem minden esetben a kifutott matracokat jelenti, ide sorolhatjuk a szezonális akciós matracokat is. Minden olyan outlet matracnak tekintünk, amire 15 %-nál nagyobb kedvezményt biztosítunk. Az outlet szó jelenthet még selejtes terméket is. A matrac outlet webáruházunkban nem értékesítünk selejtes outlet termékeket, matracokat. Nálunk nincs selejtes matrac, mivel minden hibás matracra a gyártó garanciát vállal, és ha hibásan érkezik, egy matrac azonnal visszaküldjük a gyártónak, aki garanciában kicseréli. Ezért is értelmeztük át a matrac outlet kifejezést. A matrac outletünkben matrac vásárlás esetén mi minden matracra garanciát vállalunk. A matrac outlet matrac webáruházban megtalálható outlet matracok lehetnek bonell rugós matracok, zsákrugós matracok, memóriahabos matracok, hideghab matracok is. Miért érdemes outlet matracot vásárolni nálunk? – Sokkal olcsóbban kaphat meg outlet matracot, mint máshol – A matrac outlet webáruházunkban nem értékesítünk hibás, leselejtezett matracot. – Outlet matracra is van garancia – Az outlet matracot is INGYEN kiszállítjuk az országon belül

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

KOSARAM

close