matracom blog cover - matrac

Olcsó matrac Leave a comment

Olcsó matrac, matracok. Lehet olcsón jó matracot venni?

Több évet dolgoztam vidéki nagyvárosban, egy matrac boltban és nap, mint nap hallottam, amikor bejöttek az emberek matracot vásárolni, hogy egy nagyon jó matracot szeretnének nagyon olcsón. Ilyenkor egy kicsit elmosolyodtam, és elmagyaráztam Mindenkinek a következőt.

Azt azért hozzáteszem, hogy nagyon sokan nem tudják, hogy mennyibe kerül egy matrac, milyen tulajdonságai és milyen alapanyagokból készülhetnek. Ezzel nincsen semmi gond, én sem tudtam, hogy akár milliókért is lehet venni akváriumot, ameddig nem kezdtem el utána járni.
Vagyis akkor, miért nem lehet jó minőségű matracot venni olcsón? Ennek egyetlen oka van, az pedig a pénz. A gyártó is meg akar élni és a forgalmazó is, illetve az államnak is fizetni kell adót. Az olcsó matracokba rossz minőségű alapanyagokat raknak, hogy a költségük minimális legyen és mellette olcsó matrac tudjon bekerülni a boltokba. A másik megoldás, amikor a matracba nagyobb sűrűségű jobb minőségű habot raktak viszont a magassága alacsony. Ez sem ideális. De akkor mennyiért lehet jó matracot venni? Egy 90*200-as méret esetében elmondhatjuk, hogy 30 ezer forintért már vehetünk jó matracot, az alatt már valamivel spóroltak a gyártók, hogy ne legyen a cégeknek veszteséges.
Amennyiben olcsó matracot szeretnél venni, úgy, hogy a minősége is megfelelő legyen, akkor a Ted és a Golden Dream matracokat és a Sleep Concept matracot  tudom ajánlani. Mind a két gyártó olcsón, viszont jó-ár érték arányban adja a matracokat. Megfelelő minőségű alapanyagokkal dolgoznak és a matracaik ergonómiai kialakítása is megfelelő.

Nézzünk a kínálatunkból a felsorolt gyártóknál egy-egy matrac típust, ami ár-érték arányban jó matrac a hazai piacon.

A Ted matracok Bulgária egyik vezető matracgyártó vállalata. A Ted matracok gyártását az 1995-ös években keztdék meg és 3 évvel később a védjeggyel ellátott Ted matracok a 3 legsikeresebb Bulgáriai matracgyártók között szerepelt. A Ted matracok közül a Ted Ergo matrac az, ami ár-érték arányban olcsó és megbízható matrac.

Ted Ergo vákuum matrac

Ted Ergo vákuum csomagolt matrac egy 15 cm magas, félkemény érzetű, ortopéd alátámasztást bíztosít, antiallergén huzattal. A matrac 90kg-ig terhelhető. A gyártó 2 év garanciát vállal.

Ted Ergo vákuum matrac
Ted Ergo vákuum matrac

 

Golden Dream Sendo matrac

A Golden Dream matrac családnál a legkeretesebb jó ár-érték arányú matrac a Golden Dream Sendo matrac. A Sendo matrac a Golden Dream matrac kínálata közül nem a legolcsóbb, viszont minőségben jóval felette van a legolcsóbb Golden Dream Duo matrachoz képest,

Golden Dream Sendo vákuum matrac, 5 ergonómiai zónával. A matrac kemény konfort érzetű, 16 cm magas, 120 kg-ig terhelhető.  A gyártó 5 év garanciát vállal.

 

Golden Dream Sendo matrac
Golden Dream Sendo matrac

Sleep Concept Refresh  matrac

sleepconceptlogo

És a legvégén egy magyar matrac márka a Sleep Concept matrac egyik legjobb ár-érték arányú matraca a Sleep Concept Refresh matrac . A SleepConcept matracok között a Refresh egy nagyon jó ár-érték arányú hideghab vákuum matrac. A matrac félkemény komfortú. A Refresh matrac tartó magja egy 20 magas hideghab réteg. A hab jó alátámasztást biztosít alvás közben, így ortopéd szempontból kivalló alátámasztást biztosít a test minden pontján és gerinckímélő hatásával a SleepConcept Refresh matrac nagy népszerűségnek örvend a hazai matrac vásárlók körében. A matrac 22 cm magas és vákuum csomagolással érkezik, ezáltal a szállítása sokkal könnyebb. A 22 magasságának köszönhetően sokkal magasabb matracot kaphatunk, mint az átlag matrac magasság Magyarországon.  A matracon egy fix nem levehető speciális Soft&fresh huzat található, ami kellemes tapintású steppelt matrachuzat. A matrac oldalán 2 szellőző réteg található, ami rásegít, hogy a matrac jobban szellőzőn. A huzat oldalán 4 hordozó fül is helyet kapott, így a későbbi szállítása könnyebb lehet. A matracra 2+10 év garanciát vállal a gyártó. A SleepConcept Smart Memo matrac szállítási határideje 8 munkanap és egyedi méretben is rendelhető. A matrac alá rugalmas és fix ágyborda is használható. A matrac azoknak ajánlott, akik egy félkemény matracot szeretnének jó áron, jól szellőző huzattal. A matrac forgatható.

SleepConcept Refresh hideghab vákuum matrac
SleepConcept Refresh hideghab vákuum matrac

A másik igen gyakori, amikor akciós matracot hirdetnek 50%-os kedvezménnyel, ezzel úgy tűnik, hogy nagyon olcsón jutunk hozzá a matrachoz. Sajnos ez nem így van. Nem valószínű, hogy a matracon annyi haszon lenne, hogy ekkora mértékű árengedménnyel is megérje a cégnek. Persze lehetnek kivételek. A leggyakoribb megoldás, hogy  a matrac sosem volt annyira drága, egyszerűen nem ér annyit a matrac, de jól hagzik ekkora kedvezményt kapni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

SHOPPING CART

close