matracom blog cover - matrac

Ortopéd matrac, anatómiai matracok, Ortopéd matrac ár   Leave a comment

Ortopéd matrac, gerinc kímélő matracok

Ortopéd matrac megnevezést olyan matracokra értjük, amiknek gerinckímélő hatásuk van. Ezek a gerinckímélő matracok általában olyan kialakítással rendelkeznek, amik segítik a gerinc megfelelő alátámasztását és porcok tehermentesítését. Ezek a tulajdonságú matracok több matrac típusra is beleillenek. A legjobb gerinckímélő matractípus a memóriahab matracok. Az emlékezőhab matracok tökéletesen lekövetik a test vonalát, a nehezebb testrészek jobban belesüppednek a matracba, ami eredményezi a tökéletes alátámasztást. Ortopéd memory matrac például a Best Dream Memory Bamboo. A megfelelő ortopédikus matrac anatómiai szempontból teljes mértékben megfelelő választás, annak, akinek valamilyen gerinc fájdalma van. Amennyiben nem emlékezőhabos a matrac, úgy mindenféleképpen zónás kialakítással kell rendelkezni, hogy nevezhessük gerinckímélő ortopéd matracnak. A zónás matrac lehet habmatrac, szivacsmatrac, rugós illetve latex matrac is. A zónás matracoknál figyeljünk, hogy legalább 5 zónás kialakítása legyen a matracnak. Például a zsákrugós matracoknál a Konfor Pocket 5 Zone zsákrugós matrac.

Ortopéd matrac ár

A gerinckímélő ortopédikus matracok ára elég széles skálán mozoghatnak. Általában a memóriahabos matracok 90×200 méretben 40 ezer forinttól kaphatóak, aminek tényleg gerinckímélő hatása van. Ne mindig higgyünk a reklámokban és az ortopéd matrac akciókban. Nem minden matrac ortopéd! Vannak matracok, amiknek nincs zónás kialakítása, mégis ortopéd matrac. Ezek a matracok speciális hideghab alapanyagának köszönhetően fog megfelelő gerinckímélő hatást nyújtani. Ilyen matrac például a TED ERGO vákuum matrac. Figyeljünk, mert nem minden ilyen típusú matrac ortopéd kialakítású. A Ted matracnak speciális nagysűrűségű pontrugalmas hideghab magjának köszönhető az anatómiai ortopéd hatás.A Ted ergo egy akciós ortopéd gerinckímélő matrac.

Olcsó ortopéd matracok is nyújthatnak megfelelő gerinc alátámasztást, ami segít a pihentető és nyugodt alvásban. Viszont nem minden matrac ortopéd és gerinckímélő!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

KOSARAM

close