matracom blog cover - matrac

Antidecubitus matrac Leave a comment

Antidecubitus matrac

Az antidecupitus matracokat azoknak az embereknek találták ki, akik valamilyen okból hosszabb ideig ágyhoz kötöttek. A hosszabb ideig tartó fekvés miatt, és a bőr levegő megvonása miatt felfekvés alakul ki, ami fájdalmas bőrsejt elhaláshoz vezet. Ezt a speciális kialakítással rendelkező matracok megelőzik. Azt ki kell hangsúlyozni, hogy az igazi antidecubitus matracok kompresszorral ellátott változó nyomású matracok. Az igazi rendes antidecubitus matracokat kizárólag orvosi segédeszközökkel foglalkozó üzletben tudják megvásárolni. Az antidecubitus kialakítást más néven tojástartó kialakításnak is hívják. Abban az esetben, ha egy matracértékesítéssel foglalkozó üzletben azt mondják Önnek, hogy az általuk kínált matrac, ágybetét teljes mértékben meggátolja a felfekvés kialakulását ne higgye el.

A rendszer nyomáselosztási képessége és a bőr szárazon tartása kiváló.

antidecubitus matrac

antidecubitus matrac

Az igazi antidecubitus matrac árak 80-90×200 cm méretben 30 ezer forinttól kezdődnek. Amennyiben a testsúly meghaladja a 120-130 kg-ot, abban az esetben a 80-90×200 cm méretű matracok ára is emelkedik 99 ezer forintos árra.

Zárt matrac-rendszer, a cellák alul-felül be vannak vonva.A matrac alsó része rendkívül erős sérülés és szakadásgátló külön huzattal rendelkezik.Ehhez kapcsolódik a matrac felső részét borító elasztikus “lélegző” huzat, amely a testpárát átengedi, biztosítja a matrac ventillálását és a szellőzést, viszont folyadékot nem enged át a matrac felé. Az elasztikus tulajdonságának köszönhetően gyűrődésmentes, ami segít a felfekvési sérülések ellen.

Antidecubitus matrac

antidecubitus matrac

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

KOSARAM

close