Kemény matrac

Kemény matrac

A matracoknál a keménység egy szubjektív fogalom, mivel nagyon sok mindentől függ az, hogy ki milyen keménynek érez egy fekvőfelületet. Függ attól, hogy a matracot használó személy férfi vagy nő, függ attól is, hogy milyen testsúllyal rendelkezik a használója, függ az életkórtól és még az alvási módtól is. Egy 60 kg-os nő sokkal keményebbnek fogja érezni a matracot, mint egy 90-100 kg-os férfi.

Az emberek nagy része szerint minél keményebb egy matrac annál jobb hatással van az egészséges tartásra. Ez a nézet nem minden esetben fedi tökéletesen a valóságot. Abban az esetben, ha valaki alacsonyabb testsúllyal rendelkezik nem lesz neki megfelelő egy nagyon kemény matrac. A matracok keménységét egy 1-10-ig tartó skálán szabják meg a gyártók 1-4-ig puhának mondható egy matrac, 5-7-ig, 8-ig félkemény matracról beszélünk és 8-10-ig vannak a kemény matracok. A magyar embereknek általában a 7-es 8-as keménységű matrac szokott megfelelő lenni, azonban ha valaki memóriahabos matracot keres magának 7-nél keményebbet nem fog találni, mivel a memóriahab miatt nem lesz soha olyan kemény egy matrac, mint nélküle. A memóriahab formakövető képessége miatt, úgy érzékeli az ember, hogy az a matrac puhább, mint a hozzá tartozó keménységi érték. Kemény matracok között találhatunk hideghab matracot és rugós matracot is.

 A legkedveltebb kemény matracokat a Best Dream a Pentele és a Konfor matracgyártók gyártják. A legkeresettebb matracaik márkák szerint a következők. A Best Dream márkához tartozó kemény matracok a Best Dream Wools, a Best Dream Siglo, és a Best Dream Siglo 50 matracok. A Pentele márkanév alatt is találhatunk kemény matracokat. Ezek a kemény matracok a Pentele Nivo és a Pentele Extra Hard nevet viselik. A Pentele Extra Hard matrac már annyira kemény, hogy interneten keresztül nem lehet megvásárolni csak személyesen a mintaboltban kipróbálás után. A Matracom mintaboltot Budapesten az Asia Center jobb oldali épület második emeletén találja. A Konfor márkához tartoznak a keményebb rugós matracok. Ezek a matracok a Konfor Basic vagy más néven Konfor Akasya, és a Konfor Diamond matracok.

Hátfájdalmak és gerinc problémák esetén nem kemény matrac, hanem inkább memóriahabos matrac javasolt a tökéletes formakövetési tulajdonsága miatt. Mivel tökéletesen leköveti a test formáját, ezért leveszi a gerinc csigolyákról a terhelést, ami miatt enyhíti a hátfájást.

 

Vélemény, hozzászólás?

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

*