Latex matrac

Latex matrac

A latex a biomatracok legkülönösebb anyaga. A latexet a kaucsukfa nedvéből készítik. A kaucsukfa kérgéből csapolt gumitejet habosítják és nagyon puha latex párnácskákat készítenek belőle. Majd további feldolgozás útján kialakítják a biomatracok formáját. A latex szerkezetében rengeteg légjárat található, ami segít a matrac tökéletes átszellőzésében.

A latexnek 3 fajtáját használják a matraciparban. A természetes latexet, a kevert latexet, és a mesterséges latexet. A matrac leírásában minden esetben fel van tüntetve, hogy az adott matrac melyik fajta latex felhasználásával készült. Árában és minőségében változóak.

A latex majdnem olyan jó formakövető, pontelasztikus képességgel rendelkezik, mint a memóriahab. Ennek köszönhetően ortopédiailag kiemelten pozitív hatással van az egész testre. A test nagyobb súlypontjai jobban bele tudnak süllyedni a matracba, így egyenes helyzetbe hozza a gerincvonalat és ezzel leveszi a terhelést a gerinc csigolyáiról. A latex továbbá természetes anyag révén nagyon jó hőszabályzó képességgel rendelkezik. Egy jó minőségű latex matrac sűrűsége 68-70 kg/m3, vagy magasabb értékű. Valamint egy normális felnőtt matrac magassága 20 cm-től kezdődik. A latex matracok átlag terhelhetősége 90-100 kg közötti oldalanként.

Az ideális matrac kiválasztásához lehetőség szerint érdemes kipróbálni, mert így lehet eldönteni, hogy a választott matrac ideális választás-e vagy nem. Abban az esetben, amennyiben nincs lehetősége a matrac kipróbálására, úgy kérje a matractanácsadók segítségét. Ők segíteni fognak az ideális matrac kiválasztásában. Amennyiben feltenné kérdéseit, megteheti a matracom.hu oldalon található chat ablak használatával vagy e-mailben is elküldheti az info@matracom.hu e-mail címre és rövid időn belül válaszolni fognak önnek.

Vélemény, hozzászólás?

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

*