matracom blog cover - matrac

milyen a jó matrac Leave a comment

milyen a jó matrac

Sokan Felteszik azt a kérdést, hogy ”milyen a jó matrac?”. Ez a kérdés egyáltalán nem megfelelő. El is mondom, hogy miért. Azért nem jó ez a kérdés, mert a válasz az az, hogy minden embernek másmilyen a jó matrac. A kényelem az egy szubjektív fogalom. Minden embernek másmilyen a komfortérzete. A kényelem függ a magasságtól, kortól, testsúlytól, alvási módtól és még a nemtől is. Ami kényelmes egy 100 kg 190 cm magas férfinek az nem lesz kényelmes egy 60 kg 160 cm magas nőnek. A nő nagyon keménynek fogja érezni ugyan azt a matracot. Vagyis minden matrac jó csak nem minden embernek. Vegyük szépen sorba, hogy kinek milyen matrac lehet a kényelmes. Egy 160 cm magas 60 kg testsúllyal rendelkező nőnek valószínűleg az alsóbb félkemény kategória egyik matraca vagy memóriahab matraca lesz az ideális választás háton, oldalt vagy hason alvásos módon. Viszont ki kell emelnem azt a fontos tényezőt, hogy a hason alvás nőknél és férfiaknál is egészségtelen alvási mód, mivel a hason alvás közben a belső szervekre nagyobb nyomás nehezedik ami nyugtalan és kevésbé pihentető alváshoz vezet.

A matrac kiválasztásához érdemes több fajta komfortú matracot kipróbálni, hogy a kiválasztott matrac ténylegesen az legyen, amire szükség van, ami úgymond „jó matrac” címet megérdemli. A matrac kiválasztásánál a hozott komfort érzet is sokat számít. Ha eddig egy nagyon kemény komfortú matracon vagy kanapén aludt, akkor egy félkemény komfort érzetű matrac is nagyon puha érzetű lesz. Egy jó matrac lehet rugós matrac, memóriahabos matrac, hideghab matrac és bármilyen másfajta matrac is.

Az ideális matrac kiválasztásában sokat tud segíteni egy kifejezetten matracokra specializálódott szakértő, más néven matrac tanácsadó. Egy matrac tanácsadó el tudja mondani azt, hogy milyen az ideális választás néhány adatból. Matrac tanácsadók segítségét online is elérheti a matracom.hu web áruházon található chat ablak segítségével, valamint az info@matracom.hu e-mail címre elküldött kérdéseire is rövid időn belül választ kap.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

KOSARAM

close