matracom blog cover - matrac

Milyen a jó matrac? Leave a comment

Matrac és matrac között is nagymértékű eltérések lehetnek, mint árban, mint pedig minőségben. A mai matrac helyzet az, hogy van több ezer termék a magyar piacon. Ebből a több ezer termékből kell nekünk kiválasztani azt az egyet, amin 10 évig aludni fogunk. Nem is olyan könnyű matracot vásárolni, mint ahogy hisszük!

A számtalan matrac és alapanyagok között nem tudunk kiigazodni, hogy melyik a jó matrac és melyik nem. Első és legfontosabb egy jó matrac esetében, az pedig a komfort és megfelelő alátámasztás. Mindenki tudja, hogy milyen keménységű matracot szeretne vásárolni. A nagyon kemény matrac nem biztos, hogy jó lesz, mert nem fog kellő alátámasztást biztosítani alvás közben. Amennyiben nem tudjuk, hogy milyen keménységű matracot akarunk, úgy válasszunk egy félkemény érzetű matracot, mert azzal nehéz mellé lőni.

A másik nagy kérdés mindig, amiben tanácstalanok szoktunk lenne az, hogy melyik a jó matrac? A rugós matrac, habos matrac, latex kókusz vagy esetleg a memória matrac? Nem tudom azt mondani, hogy a rugós matrac nem jó vagy, hogy hab matracot ne válasszunk.  Itt is a saját igényünk és a rá szánt összeg alapján kell vásárolnunk és döntenünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

KOSARAM

close