Matrac és testsúly

Matracvásárlás testsúly különbség esetén 

 

A matracvásárlás során sokszor előfordul, hogy bejön egy házaspár és olyan nagyméretű matracot keresnek, ami mind a kettőjüknek megfelelő. A párnál egy 50 kg-os súlykülönbség van. Mind a két félnek azonos komfortérzetű matracra van szüksége, viszont egy nagyobb testsúly különbségnek köszönhetően ugyanaz a matrac más érzetet fog nyújtani. Ez azt jelenti, hogy a nagyobb súlyú fél jobban belesüllyed a matracba, nagyobb nyomás nehezedik rá, így a matracot puhábbnak fogja érezni, a másig fél pedig keményebbek.

A nagyobb mértékű súly különbséget két féle képen lehet orvosolni. Az egyik, hogy kompromisszumot kötnek és egy olyan matracot választanak, ami mind a kettőjüknek megfelelő keménységű lesz. Ennek a megoldásnak a hátránya, hogy nem biztos, hogy jó lesz a matrac, legalább az egyikőjüknek biztos, hogy nem! Nem érdemes olyan matracot választani, ami már az elején nem kényelmes, mégiscsak hosszú távra vásárol az ember matracot. A másik és egyben a legjobb megoldás a két kisebb méretű különböző ágybetét választása. Így mindenki olyan matracon aludhat 10-15 évig, ami kényelmes komfortot biztosít az éjszakai alvás során. Kisebb mértékű testsúly különbség esetén kisebb mértékű lesz a más komfortérzet.

A két külön matrac esetében a leggyakoribb kifogás/ érvelés, hogy akkor középen lesz egy lyuk. Ez így is van, viszont ebben az esetben mérlegelni kell, hogy 10 évnyi kényelmes és pihentető alvás vagy a lyuk hiánya. Különben pedig egy matracvédő nagymértékben eltünteti középen a mélyedét. Mindenképpen kényelmes matracot vegyünk, ami hosszú ideig tudunk használni!

Vélemény, hozzászólás?

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

*