Matrac szabvány méretek

Matrac szabvány méretek.

A szabvány méretű matracok minden matracokat, ágybetéteket forgalmazó helyen megvásárolhatunk. Abban az esetben, ha nincs készleten minimális idő alatt legyártatható illetve megrendelhető. A szabvány méretű, vagy más néven standard méretű matracok alapanyag szinten változatosak. Lehetnek hideghabból, memóriahabból, szójahabból, rugalmas habból, vagy akár latexből is, sőt tartalmazhatnak ezek a matracok Bonell rugót, Herkules rugót, és zsákrugót is. A legtöbb gyártónál a szabvány matrac méretek a 80×200 cm, 90×200 cm, 140×200 cm, 160×200 cm, és a 180×200 cm. Viszont elég sok gyártónál rendelhető egyedi méretű matrac is. Az egyedi méretnél azt kell figyelembe venni, hogy a gyártási folyamat több időt vesz igénybe, mint a szabvány méretű matracoknál.

Matrac tulajdonságok és ki próbálás.

A matracvásárlás előtt lehetőség szerint nézzenek utána a matracok tulajdonságának, főként az oldalankénti terhelhetőségnek és a garanciális időtartamnak. Ez a két szám nagyjából megadja a matrac minőségét és tartósságát. Továbbá fontos a matrac kipróbálása is, mivel a matracok higiéniai terméknek minősülnek, ezért a forgalmazónak nem áll módjában visszavásárolni a már használt matracot. Fontos megtudni , hogy melyik az a keménység illetve rugalmasság egy matracnál, ami a legmegfelelőbb mielőtt a vásárlás megtörténik, ehhez akár kérheti a matractanácsadók segítségét is.

Népszerű gyártók

A legnépszerűbb matracok a Pentele, a Best Dream és a Sleep Concept gyártótól származnak. Ezek a gyártók nagy figyelmet fektetnek az általuk legyártott matracok minőségére, ami meg is mutatkozik a matracok garanciális idejében, illetve a matracok terhelhetőségében, ami eléri a 150 kg oldalankénti terhelhetőséget, sőt felül is múlja.

A legnépszerűbb matracaik a Pentele Nivo, Pentele HR Duo, Pentele Premium Memo, Best Dream Siglo, Best Dream Wools, Best Dream memory Duet, Best Dream Natural, Sleep Concept, Sensible-M, Sleep Concept Paradise, és a Sleep Concept Eden névre lettek keresztelve.

Ezeket a matracokat ki megtekintheti és ki is próbálhatja az Asia Center jobb oldali épületének 2. emeletén, a 15. kerületben a Matracom mintaboltban.  A Matracom mintaboltnak a webáruházán a matracom.hu oldalon keresztül is megrendelhetőek a matracok és további kiegészítők is.

Vélemény, hozzászólás?

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

*