Milyen matracot vegyek, ha fáj a hátam?

Milyen matracot vegyek, ha fáj a hátam?

Abban az esetben, ha hátfájósabb alaposabban utána kell nézni a matracok tulajdonságainak, például, hogy milyen hatással van a hosszú távú használata a gerincre, mennyire jó ortopédiai szempontból. Nem minden esetben a kemény matrac a legjobb választás hátfájás esetén. Előfordulhat, hogy pont a kemény fekvőfelület miatt alakult ki a hátfájás, gerincfájdalom. Azonban egy matracnál a keménység nem minden embernél jelenti ugyan azt az érzetet, mivel az ember súlya, magassága nem ugyan olyan. Ezért annak az embernek, aki nagyobb súllyal rendelkezik puhább érzetű lesz ugyan az a matrac, mint alacsonyabb súllyal rendelkező embernek. Ha van rá lehetőség érdemes kipróbálni a matracokat vásárlás előtt, hogy megtudja mindenki, hogy számára melyik az a keménység, ami tökéletesen megfelel. Abban az esetben, ha nincs lehetőség a kipróbálásra érdemes egy közepesen kemény matracot vásárolni, mint például a Pentele HR Duo vagy a Best Dream Memory Duet matrac. Ezek a matracok több keménységi oldallal rendelkeznek, azért, hogy ha az egyik oldala puhának bizonyulna, illetve keménynek a matrac megfordításával változtatni lehessen rajta. Azonban figyelembe kell venni azt a tényezőt is, hogy ha egy férfi és egy nő, még ha ugyan olyan súllyal is rendelkeznek teljesen más lesz a komfort érzetük.

ajánlott matrac típus hátfájás esetén

Hátfájás esetén érdemesebb kipróbálni egy olyan matracot, ami rendelkezik memóriahab réteggel. A memóriahab tökéletesen leköveti a test formáját. Ennek a tulajdonságának köszönhetően a test nagyobb súlypontjai jobban bele tudnak süllyedni a matracba és egyenes helyzetbe helyezi a gerincoszlopot. A memóriahab legjobb tulajdonsága a gerinccsigolyákra nehezedő terhelés megszüntetése.

Forgalamzó

Budapesten elég sok matrac, ágybetét forgalmazó helyen meg lehet nézni a matracokat, viszont nem minden üzletben engedik meg, hogy ki próbálják a vásárlók megvétel előtt. A Matracom mintaboltban a matracok kipróbálására is van lehetőség. A Matracom mintabolt megtalálható Budapesten a XV. kerület Szentmihályi úton az Asia Center jobb oldali épületének 2. emeletén. Ebben az üzletben minden kérdésére kielégítő választ kap és készségesen segítenek az ideális matrac választásában hát illetve gerincproblémás esetén is.

Vélemény, hozzászólás?

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

*