Matrac szagtalanítás

Matrac szagtalanítás

A matrac szagtalanítása akkor válik esedékessé, hogy ha a matracot megszagolva érződik rajta a por illetve, hogy ha valami szennyeződés beleivódott a matrac szövetébe, huzatába. Ebben az esetben sokkal könnyebb dolgunk van, hogy ha a matracunk levehető és mosógépben mosható huzattal rendelkezik. Ilyen huzatnál elég levenni a matracról belerakni a mosógépbe és kímélő programon kimosni. A mosógépben történő mosásnál figyelni kell arra hogy fehéríteni nem szabad a matrac huzatát, mert veszíthet a minőségéből és a garancia nem érvényesíthető ilyen hibára egyik gyártónál sem. Abban az esetben, ha a matracunk nem levehető huzattal rendelkezik, bonyolultabbá válik a tisztítása és szagtalanítása, de nem lehetetlen.

Első lépés a matrac portalanítása

Első lépésként a matracot nem levehető huzat esetén alaposan ki kell porszívózni egy közepes teljesítményű porszívóval. A oldalait sem szabad kihagyni, mivel ott is megül a por és a szennyeződés. Amennyiben van lehetőségünk kivinni a matracot szabad levegőre alaposan ki porolhatjuk, hogy a mélyebben lévő por is kijöjjön az ágybetétből, majd a porolás után ismét át kell porszívózni a teljes matracfelületet.

Második lépés a foltok eltávolítása és a szagtalanítás

A foltokat úgy távolíthatjuk el a matracról, hogy folttisztítót, vagy egyszerű hajsampont összekeverünk vízzel és beledörzsöljük óvatosan a problémás területbe, illetve a szagtalanításhoz használjunk egyszerű háztartási ecetet vizes oldatként. Az ecetes vizes oldat továbbá fertőtlenítő tulajdonsággal is rendelkezik.

Harmadik lépés a teljes szárítás

Utolsó lépés használat előtt a matrac teljes megszárítása. Nagyon fontos hogy használat előtt teljesen megszárítjuk ágybetétünket, mivel a nedvesen használatba vett matrac nagy valószínűséggel bepenészedik. A penészképződésre a gyártó nem vállal garanciát. A teljes száradáshoz segítségül vehetünk egy kis szódabikarbónát. A szódabikarbóna vízmegkötő képessége nagy segítség a teljes szárazság elérésében. A megszáradt szódabikarbónát egy gyors mozdulattal porszívóval el távolítjuk a felületről, és már használhatjuk is a tiszta, szagtalan matracunkat.

Abban az esetben, ha a folt túl makacs, vagy a matrac mélyebb rétegeibe is beleivódott keressünk fel  egy ágybetétekre szakosodott tisztítót.

Vélemény, hozzászólás?

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

*